Congresul Autorităților Locale din Moldova
Congresul Autorităților Locale din Moldova


Click aici pentru codul-sursă
a baner-ului CNPD

Ultima actualizare a site-ului:
Sâmbătă, 01 august 2020
Şedinţe ale grupurilor de lucru
Migraţie
Ședința nr. 2 din Miercuri, 17 noiembrie 2010
Descarcă fişier: proces verbal 17 noiembrie 2010.doc (60KB)

Grupul de lucru privind eficientizarea mecanismelor de evidenţă a fluxurilor migraţionale, creat prin dispoziţia preşedintelui CNPD ca urmare a deciziei adoptate în cadrul şedinţei Comisiei din 24 august 2010, s-a întrunit în a doua şedinţă pe data de 17 noiembrie 2010. Şedinţa a fost deliberativă.

Şedinţa a fost convocată în incinta Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, cu reprezentanţii instituţiilor responsabile pentru completarea formularelor de evidenţă a fluxurilor migraţionale pentru a eficientiza mecanismele de evidenţă a fluxurilor migraţionale externe şi interne, tratarea corectă a noţiunilor, structurii şi oportunităţii completării formularelor.

Astfel, în cadrul şedinţei au fost examinate cele 24 de formulare de evidenţă a fluxurilor migraţionale, s-a discutat despre necesitatea iniţierii consultărilor privind încheierea unui Acord de schimb de date între Serviciul Grăniceri al Republicii Moldiva cu Serviciul Grăniceri din Ucraina, precum şi aspectele ce ţin de reglementarea mecanismelor de evidenţă a migraţiei interne.

Totodată,  Biroul Naţional de Statistică a informat Grupul de lucru despre încheierea Acordului privind procedurile schimbului de date cu Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (nr-1/254-AD din 15.11.2010).

Amintim că misiunea Grupului este de a revizui prevederile acordurilor comune privind procedurile schimbului de date dintre Biroul Naţional de Statistică (BNS) şi Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC) în scopul eficientizării lor, de a examina calitatea datelor statistice demografice şi de a propune măsuri de eficientizare a mecanismului de evidenţă a fluxurilor migraţionale externe şi interne.


Inapoi la lista ședintelor
Sus

© 2020 Comisia naţională pentru populaţie şi dezvoltare.
Tel.: (+373 22) 268 875  Fax: (+373 22) 268 857
Email: secretariat.cnpd@msmps.gov.md
 
Acest site a fost creat cu susţinerea UNFPA.

Site-ul poate fi accesat şi la adresa www.demografie.cnpd.gov.md

Site elaborat de MoldData

ipv6 ready


Total vizitatori: 167927
Total ieri: 255
Total azi: 72
Online: 4